Kyspeaks.com

Malaysian Food Blog, Travel, Diving & More

Spotted the Proton Gen2 R3 driven by Tengku Djan Ley and Gary Lee at the Sepang Circuit while attending the practice session of the inaugural A1 GP race there. This car won the PROTON Hartge Terengganu Tarmac Rally 2005 last May. Never knew a Proton Gen2 could look so good.

Proton Gen2 R3
Front view, good looking Gen2 there.

Proton Gen2 R3
Rear shot

Proton Gen2 R3
Kenneth checking out the Gen2. The Savvy with the new SSO body kit is parked next to it

Proton Gen2 R3
The Yokohama A048 tyres

Proton Gen2 R3
You can see Tengku Djan and Gary Lee’s name on the side window

Proton Gen2 R3
Interior of the car is all stripped and equipped with roll cage

Discuss : Tengku Djan’s Gen2 R3 pictures at Sepang Circuit

  1. wow! this is the best post evaaaaaaaaaaaaaa !! best pic too !!!

  2. Hmm…I think the R3 version looks better although both are from different use.

    Gen2 is pretty alrite.

    Err…an interesting site from yet another chow ah beng KY!

  3. Ky you can join my SPY THE MAN club….your Spy photos is CHUNN……

    YAU MOU GAU…CHOR!!

  4. boboy_STANDARD AUTO CLUB

    saya harap papar kan lebih bayak gambar2 gen2 yang dah convert….
    dan gambar2 gen2 yang tukar enjin turbo….

  5. boboy_STANDARD AUTO CLUB

    geng kenape barang spare part gen2 mahal?

  6. othman tarmizi

    Saya adalah antara pemilih Gen-2 Limited Edition (Macoba) tak ade ke perkembangan dikalangan LE yang boleh dimuatkan. Atau sesiapa yang melakukan sesuatu supaya nampak lebih sporty kan… Bagaimana nak machingkan bodypart yang sesuai dan gambar-gambar yang sporty supaya ruangan ini ada peminatnya.

  7. gua nak masuk club mcm mana

  8. woksyop mane yg bole upgrade campro ni?lembab arrr…

  9. salam utk smuaaa..

    aku nk beli gen2, so, korg ada x lubang2 yg aku leh beli gen2
    selain dr Proton showroom.. mksud aku 2nd yg bru pkai nk di jual..

    ThankzZzZzZ…

  10. Hi 4zan,
    saya nak jual gen2 1.3.. grey color ,year 2006 – RM42000. Br je setahun. berminat x …boleh tengok dulu

  11. junalfi bin marfi

    comment

  12. salam bro,

    saya nak tanya kenapa enjin campro gen2 lepas masuk gear mcm ada bunyi meraung, n kenapa bila dah top gear saya rasa mcm ada gear lg.

  13. saya nak tanya selain dashboard yg sedia ada, dashboard model kereta apa yg boleh muat dalam gen2?

  14. mambang biru

    nak jadikan proton savvy 4×4 part ape yang boleh digunakan….atau kena tukar enjin lain…..

  15. salam bro,

    saya nak tanya kenapa enjin campro gen2 lepas masuk gear mcm ada bunyi meraung, n kenapa bila dah top gear saya rasa mcm ada gear lg.

  16. TR113 Suparjo.............

    as”kum gua nak tnyer la…… knape gen2 auto ble trun bkit
    gear drop pas 2 meraung……. adakah gear box rosak or
    computer box rosak or mmng sifat dia sejak azali lgi?????????????

  17. TR113 Suparjo.............

    ha… ni nak tnyer lgi ader org nak jual brg2 racing gen2????

  18. JuLaspi hasim

    Slm bro sye arfan asal Sabah. She nak Tanya ckit mcm mane nak join gen 2 club..

Leave me a comment

Hi, I'm and my email is . Please link my name back to my website .